Vinsorter

Se hvilken sorter vi har valgt

Vinsorter på Ørbæk Vingård

Riesel

Riesel bliver nævnt som en kommende stjerne i dansk vinavl. Riesel (VB 11-11-89-12) er en PIWI sort og er krydset af Valentin Blattner, og den har en tydelig sammenfald med Riesling, hvilken også er modersorten. Riesel har en fin opadgående og kraftig vækst, bladene har en medium størrelse og er meget modstandsdygtig over for sygdomme. Riesel har en lidt mindre druesætning end Solaris, og høsten falder ca. 1 uge efter Solaris. Riesel vil i Danmark ligge på mellem 70 og 75 °Oe (i Tyskland op til 90 °Oe) syren omkring 8-10 gram pr. liter. Riesel ligger smagsmæssigt meget tæt på Riesling.

Muscaris

Muscaris har en helt fantastisk aromatisk og karakteristisk duft af den sødmefulde muscat, Muscaris er både egnet til almindelig hvidvin, men også til dessertvine og mousserende vin. I Danmark kan vi forvente Muscaris modner først i oktober med 85-95 °Oe. Muscaris er en krydsning af Solaris x Muskateller med krydsningsnummer FR 493-87. Muscaris går også ind under det der kaldes PIWI sorter, det vil sige meget modstandsdygtig over for svampesygdomme.

Souvignier Gris

Souvignier Gris er en grøn druesort, der når den modner får røde druer. Souvignier Gris er en krydsning mellem Cabernet Sauvignon x Bronner og har krydsningsnummer FR 392-83, Souvignier Gris er en såkaldt PIWI sort hvilket vil sige den er meget modstandsdygtig over for sygdomme. Souvignier Gris er en forholdsvis ny sort og har endnu kun en beskeden udbredelse i Danmark. Den kan modner i Danmark med 80 til 85 °Oe (i Tyskland op til mellem 88 og 98 °Oe). Angående løvarbejde er Souvignier Gris ikke særlig krævende, og da klaserne er ret løse har Souvignier Gris heller ikke tildens til skimmel i klaserne. den har heller ikke blomstringsproblemer og levere stabilt udbytte hvert år. 


Kom og se vores vingård